Makkelijk je lessen bijhouden via PlanGo App op je telefoon

Veiliger op weg

Helaas zijn bij teveel auto-ongelukken jonge, onervaren bestuurders betrokken. Onderzoek toont aan dat met deze lesmethode de veiligheid op de weg wordt verbeterd: de beginnende chauffeur gaat na het volgen van de Rijopleiding in Stappen (RIS) veiliger de weg op. Dit komt onder andere door de stapsgewijze manier van lesgeven, doordat gedrag een belangrijk aandachtspunt is én omdat rijden onder moeilijke omstandigheden een onderdeel is van deze opleiding.

Ik ben RIS-gecertificeerd rijinstructeur. Bij de RIS-opleiding wordt uitgegaan van de verkeerstaak van de automobilist: wat moet je kennen, kunnen en willen om veilig en verantwoord aan het verkeer deel te nemen.

RIS biedt voor jou als leerling de volgende voordelen:

  • De RIS-opleiding is duidelijk gestructureerd, waardoor je als leerling inzicht hebt in de planning van de lessen. Daarnaast is er een logische opbouw in modules: van eenvoudig naar moeilijk. Zo leer je in vier modules stap-voor-stap autorijden.

  • Je ontvangt een RIS-praktijkboek dat synchroon loopt aan de opleiding.

  • Van tevoren is bekend welke lesstof aan bod komt, zodat je je thuis kunt voorbereiden waardoor de praktijkles effectiever is.

  • In de gratis Leerling App kun je op elk moment je vorderingen en feedback bekijken.